[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Eerste testdag Jerez: Ferrari zorgt voor verrassingen

Na de winterstop zijn de teams vandaag weer begonnen met testen. Het team van Lotus kwam niet in actie, evenals het team van Force India. Dit laatste team is pas bij de tweede wintertestsessie van de partij. Lotus is onderweg naar Jerez.

Een groot deel van de dag staat de Mercedes van Nico Rosberg bovenaan de tijdenlijst, maar met nog een uur of twee te gaan zorgt Sebastian Vettel in de Ferrari voor een stunt door een seconde onder de tijd van Nico Rosberg door te gaan.

Misschien is de snelheid van Sauber nog wel verrassender dan de tijd van Vettel: Marcus Ericsson rijdt namelijk de hele dag rond in de top drie. Dit hadden criticasters niet verwacht. Maar is het nu zo dat Ericsson sneller is dan hij kon laten zien in de Caterham? Of is de Ferrarimotor gewoon enorm verbeterd? Dat is in deze fase nog niet te zeggen. Pas na afloop van de wintertests op Jerez is een voorzichtige eerste conclusie te trekken.

Daniel Ricciardo kan het tempo van de Ferrari en de Mercedes redelijk volgen. Valtteri Bottas, Carlos Sainz en Fernando Alonso lukt dat minder goed. Vooral Alonso komt er qua tijd niet aan te pas. Waarschijnlijk gaat het McLaren voornamelijk om de performance van de nieuwe Hondamotor en hoe de auto zich gedraagt. Carlos Sainz zorgt, met nog twee uur te gaan, voor een rode vlagsituatie als zijn Toro Rosso stilvalt op de baan.

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:22.620 2. Marcus Ericsson (Sauber) 1:23.777 3. Nico Rosberg (Mercedes) 1:23.106 4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1:23.338 5. Valtteri Bottas (Williams) 1:23.906 6. Carlos Sainz (Toro Rosso) 1:25.327 7. Fernando Alonso (McLaren) 1:40.738

Gepost op 01/02/2015 18:06 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013