[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


1e testdag Barcelona: Maldonado verrassend bovenaan

De eerste testdag op het circuit van Barcelona zit er weer op en het was een dag waarop veel gebeurde.

Allereerst stapte Lewis Hamilton na 11 ronden gereden te hebben uit de auto: te ziek om door te gaan. Eigenlijk verving hij de door een nekblessure geplaagde Nico Rosberg. Van die laatste moet nog afgewacht worden of hij morgen wel in actie kan komen. De Duitser heeft een beknelde zenuw in zijn nek.

Dit betekent waarschijnlijk goed nieuws voor Mercedestestcoureur Pascal Wehrlein. De 20-jarige Duitser kwam vanmorgen in actie voor het team van Force India, maar moest wegens de ziekte van Hamilton het stuurtje van de Engelsman overnemen voor de middagtest met Mercedes. Force India trommelde daarop in aller ijl Sergio Perez op. Het team is op Barcelona met de auto van 2014 in de livery van 2015. Naar verluidt is de 2015-auto wel door de vereiste crashtest heen gekomen, maar was hij nog niet op tijd klaar voor deze sessie op Barcelona.

Neerlands ogen waren natuurlijk gericht op de prestaties van Max Verstappen. De 17-jarige reed verreweg de meeste ronden van allemaal en toonde zich na afloop tevreden. Vlak na de middag moest er wat aan zijn auto worden afgesteld en gerepareerd voor de Nederlander zijn weg kon vervolgen. Verstappen reed uiteindelijk een zesde tijd over all.

Kimi Raikkonen was opnieuw erg snel in de Ferrari. Zijn tijd van 1:25.167 was langere tijd onverslaanbaar. De Fin zette deze tijd neer op de medium compound. Aan het einde van de middag liet Pastor Maldonado een setje soft onder zijn Lotus monteren en was prompt twee tienden sneller dan Raikkonen.

Een vreemd incident vond plaats tussen Sauber-coureur Felipe Nasr en Williams-testcoureur Susie Wolff. Beide bolides hebben elkaar geraakt, maar over wie nu wie geraakt heeft zijn de meningen verdeeld. Wolff zat in haar outlap en maakte naar eigen zeggen ruimte voor Nasr die een tijd aan het neerzetten was. Felipe Nasr denkt dat Wolff hem niet heeft gezien. De achterkant van de Sauber moest worden gerepareerd en de voorkant van de Williams. Beide teams hebben hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.

En dan McLaren.. Het begon zo veelbelovend. De snelheid zat er deze keer goed in en Jenson Button kon lekker meekomen met de rest, maar toen bleek dat er een onderdeel van de MGU-K unit niet goed verzegeld was. Als gevolg hiervan moet de volledige krachtbron worden vervangen, plus het bewuste onderdeel en dit is waarschijnlijk op zijn vroegst pas komende zaterdag gereed. Button kon zodoende vroegtijdig inpakken en Fernando Alonso heeft hier morgen waarschijnlijk ook nog last van.

In de ochtend bleef Daniel Ricciardo om nog onbekende reden lang in de pitbox staan en zette niet echt een rondetijd neer. Blijkbaar moest het nodige aan de Red Bull versleuteld worden. Tijdens de middagsessie was de goedlachse AustraliŽr echter weer van de partij en zette de derde snelste tijd neer.

Pascal Wehrlein over zijn 'carhopping': Formule 1-auto's zijn net bussen: je wacht heel lang op 1 en dan komen er twee tegelijk!

1. Pastor Maldonado (Lotus) 1:25.011 69 ronden 2. Kimi Raikkonen (Ferrari) 1:25.167 74 ronden 3. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1:25.547 59 ronden 4. Sergio Perez (Force India) 1:26.636 34 ronden 5. Felipe Nasr (Sauber) 1:27.307 79 ronden 6. Max Verstappen (Toro Rosso) 1:27.900 94 ronden 7. Jenson Button (McLaren) 1:28.182 21 ronden 8. Pascal Wehrlein (Force India) 1:28.329 32 ronden 9. Pasca Wehrlein (Mercedes) 1:28.489 48 ronden 10. Susie Wolff (Williams) 1:28.906 86 ronden 11. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:30.429 11 ronden

Gepost op 19/02/2015 21:17 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013