[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Laatste testdag Barcelona: opnieuw een Lotus bovenaan

De laatste testdag zit er weer op en die werd vandaag gekenmerkt door veel rode vlaggen. Nico Rosberg was koud op de baan of hij spinde in bocht 5 de grindbak in, terwijl op ongeveer hetzelfde moment de Red Bull van Daniil Kvyat stilviel in de pitlane.

Met nog een uur op de klok voor de lunch crashte Fernando Alonso hard in de McLaren. Het verhaal gaat dat hij ongedeerd uitstapte, maar kort daarna op de grond ging liggen. De Spanjaard schoot in bocht 3 van de baan, toucheerde de vangrail en schuurde langs de muur richting bocht 4. Hij werd met een helicopter naar het ziekenhuis gebracht. Een CT-scan bracht geen verwondingen aan het licht, maar de Spanjaard blijft vannacht een nachtje ter observatie.
McLaren was klaar voor vandaag.

Het liep sowieso niet zo lekker met McLaren gedurende de afgelopen sessie. Op donderdag bleek de verzegeling van de MGU-k unit niet in orde en ook het probleem met het energie hergebruik systeem werd uiteindelijk niet echt opgelost. McLaren moet dus flink aan de bak.

Op het moment dat Alonso van de baan schoot, stond zijn landgenoot Carlos Sainz bovenaan met een snelle rondetijd (op de supersoft compound). Sainz zou zelf later die dag ook nog van de baan schieten, de tweede keer deze testweek. Ook Sainz moest zich laten nakijken in het medisch centrum, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Sauber kende een mindere dag, Felipe Nasr stond lang in de pitbox en ook de snelheid zat er niet echt in. Pas in de middag ging het beter voor het Zwitserse team.

Mercedes liet vandaag even een staartje zien van waartoe de auto in staat kan zijn. Nico Rosberg was namelijk maar een fractie langzamer dan Romain Grosjean die op de zachte compound de snelste tijd van de week liet noteren. En Rosberg reed op de medium compound.

Ferrari en Williams werkten met Sebastian Vettel en Valtteri Bottas rustig hun rondjes af, zonder noemenswaardige glibberpartijen, bezoekjes aan de grindbak of een toptijd. Dit gold ook voor Daniil Kvyat in de Red Bull. De Rus zette uiteindelijk de derde tijd van de dag neer.

Nico Hulkenberg was in de 2014-auto redelijk snel, tot een kapotte motor een einde maakte aan de opmars. De Duitser moest de Force India met rokende motor aan de kant zetten.

Tijdens een dergelijke wintertest is het gewoon niet bekend wat de teams precies aan het testen zijn. Een tijdenlijstje is wel leuk, maar geeft nog niet weer waartoe de auto's echt in staat zijn. Mogelijk dat dit iets meer naar voren komt tijdens de laatste testweek voor het seizoen echt begint: van 26 februari tot en met 1 maart. Ook op Barcelona.

1. Romain Grosjean (Lotus) 1:24.067 111 ronden 2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.254 131 ronden 3. Daniil Kvyat (Red Bull) +0.874 104 ronden 4. Felipe Nasr (Sauber) +0.889 73 ronden 5. Valtteri Bottas (Williams) +1.278 129 ronden 6. Carlos Sainz (Toro Rosso) +1.538 88 ronden 7. Sebastian Vettel (Ferrari) +2.245 76 ronden 8. Nico Hulkenberg (Force India) +2.524 36 ronden 9. Fernando Alonso (McLaren) +3.889 20 ronden

Gepost op 22/02/2015 19:56 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013