[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Woensdag uitspraak in de zaak Giedo van de Garde vs Sauber

De rechtbank heeft vanmorgen (lokale tijd in Australië) gezegd komende woensdag om 10:00 lokale tijd met een uitspraak te komen in de zaak die Van de Garde en zijn advocaten hebben aangespannen tegen het team van Sauber.

De Nederlander beschikt sinds 28 juni 2014 over een geldig contract met Sauber. Sauber koos echter voor het geld en ook Marcus Ericsson en Felipe Nasr beschikken over een geldig contract. Beide coureurs zaten overigens in de rechtbank met hun advocaten.

Mocht de uitspraak in het voordeel van Giedo van de Garde uitvallen, dan start óf Marcus Ericsson óf Felipe Nasr zijn eigen procedure tegen Sauber. Dit is afhankelijk voor wie van de twee de uitspraak in het nadeel uitvalt.

De advocaat van Sauber kwam - volgens kenners - met uitermate zwakke argumenten. Zo zou het 'levensgevaarlijk' zijn om Giedo nu in de nieuwe auto te laten rijden en heeft hij geen ervaring met pitstops (yeah..right). Ook zou het minstens twee weken duren voordat een stoeltje gereed was voor Van de Garde.

De advocaat van Van de Garde veegde dat laatste argument echter van tafel door te stellen dat 'stoeltjes maken ook wel eens binnen drie dagen gebeurt'.

Het wordt al met al een interessant hoofdstuk in de geschiedenis van de Formule 1. Naast Van de Garde, Ericsson en Nasr beschikt Adrian Sutil namelijk ook nog over een geldig contract. De Duitser en zijn advocaten volgen de zaak waarschijnlijk op de voet. Mocht de uitspraak gunstig uitpakken voor Giedo van de Garde, dan kan Sauber nóg een procedure verwachten van Sutil.

Of dat zo gunstig is voor deelname van het team in Australië is de vraag.

Gepost op 09/03/2015 09:38 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013