[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Ferrari stoot Mercedes van de troon in MaleisiŽ

Na een spannende race op het circuit van Sepang in MaleisiŽ is duidelijk geworden dat het team van Ferrari bezig is aan een opmars. Lewis Hamilton start wel van poleposition, maar weet deze niet te verzilveren. Mercedes moet op zijn tellen gaan passen, want Ferrari klopt nadrukkelijk op de achterdeur. In de top tien verschuift ťťn en ander als Romain Grosjean na afloop van de kwalificatie een gridpenalty van twee plekken aan de broek krijgt. Valtteri Bottas en Marcus Ericsson schuiven hierdoor een plaatsje op naar voren.

Bij de start komt Lewis Hamilton goed weg, maar dat geldt ook voor Sebastian Vettel. Nico Rosberg lijkt niet snel genoeg te reageren, want Daniel Ricciardo gaat hem bijna voorbij. Rosberg weet zijn Mercedes maar net voor de Red Bull te houden. Max Verstappen verliest een paar plaatsen aan auto's die sneller weg zijn dan hij, zoals de beide Williams en de Sauber van Marcus Ericsson. De coureur met de beste start is Nico Hulkenberg. Hij schuift maar liefst zeven plekken door naar voren.

In de openingsfase veroorzaken Felipe Nasr en Valtteri Bottas per ongeluk een lekke achterband bij respectievelijk Kimi Raikkonen en Pastor Maldonado. Beide coureurs moeten zodoende noodgedwongen een vroege pitstop maken. Intussen spint Marcus Ericsson knullig van de baan. Zijn Sauber komt in de grindbak vast te staan en de safety car komt de baan op, zodat de auto veilig weggehaald kan worden. Ericsson geeft eerlijk toe dat de spin 'zijn eigen fout' was.

Toch schudt de spin van de Zweed de rangorde flink door elkaar. Sebastian Vettel blijft namelijk op de baan en rijdt vooraan rond. Hamilton en Rosberg maken na elkaar een pitstop. Iets dat door meer teams op deze manier wordt gedaan. Alleen zorgt de dubbele pitstop voor een klein logistiek probleem als Valtteri Bottas binnenkomt en er niet op tijd een achterband klaar staat. Dit kost de Fin tijd.

In ronde zes gaat de safety car weer naar binnen en rijdt Vettel goed weg. Nico Rosberg heeft moeite om Felipe Massa voorbij te komen. Terwijl Lewis Hamilton binnen enkele ronden bijna iedereen weer heeft ingehaald, worstelt zijn teamgenoot om de overige coureurs in te halen. Hier is duidelijk zichtbaar dat Rosberg eigenlijk geen 'wheel-to-wheel' racer is. Uiteindelijk komt hij met moeite naar voren. Bottas heeft intussen Max Verstappen ingehaald, maar niet na een mooi en eerlijk gevecht tussen beide coureurs.

Daniel Ricciardo probeert Carlos Sainz in te halen, maar gaat wijd. Hierdoor kan Nico Rosberg hem voorbij en daarna haalt hij Sainz in. Romain Grosjean wordt in een foutje gedwongen door Rosberg en de Duitser gaat er langs. Sebstian Vettel heeft zijn voorsprong op Lewis Hamilton uitgebreid naar bijna tien seconden. De Red Bull van Ricciardo verliest remstof en het begint erop te lijken dat hij problemen gaat krijgen met zijn remmen. Zeker als hij een ronde later weer een 'foutje' maakt.

Daniil Kvyat zit intussen vast achter Max Verstappen. Theoretisch gezien zou de Red Bull sneller en beter moeten zijn dan de Toro Rosso, maar dat lijkt in deze race niet het geval. Romain Grosjean en Nico Hulkenberg maken hun pitstop en het veld schuift weer door. Fernando Alonso is op de negende positie aangeland en zet druk op de Force India van Sergio Perez. Carlos Sainz maakt zijn pitstop en keert terug op een veertiende positie. Na zeventien ronden maakt Sebastian Vettel zijn eerste pitstop, waardoor Lewis Hamilton vooraan komt te rijden, gevolgd door Nico Rosberg op positie twee en Vettel op een derde plaats.


Jenson Button is in de McLaren - tot eigen verbazing - op de tiende plaats belandt. Kimi Raikkonen rijdt alweer op de negende plek. Sebastian Vettel haalt Nico Rosberg in en zet de jacht in op Lewis Hamilton. Verstappen maakt zijn pitstop en Carlos Sainz en Jenson Button wisselen stuivertje. Op de boordradio krijgt Fernando Alonso in eens te horen dat er een probleem met zijn auto is en dat hij binnen moet komen. Alonso wordt uitvaller nummer twee. De McLarens presteren aanmerkelijk beter dan in AustraliŽ, daarom is het jammer dat de auto weer een probleem heeft. Dat er bij McLaren progressie is geboekt, is wel duidelijk. Beide coureurs tonen zich na afloop van de race 'verbaasd' over de racepace. Jenson Button is zelfs zo verrast dat hij op een gegeven moment via de boordradio meldt dat hij 'zowaar auto's binnenhaalt'. Alonso zegt na afloop 'aangenaam verrast te zijn dat hij zelfs beide Red Bulls kon bijhouden.'

Ricciardo krijgt te horen dat hij Kvyat er langs moet laten, omdat zijn remmen te heet zijn. De waarschuwing 'hete remmen' volgt ook op de boordradio van Kvyat. Toch gaat de Rus proberen om Nico Hulkenberg in te halen. Valtteri Bottas komt de baan weer op na zijn pitstop en komt terecht in het gevecht tussen Kvyat en Hulkenberg. Wat er precies gebeurt is niet helemaal duidelijk, maar Hulkenberg en Kvyat raken elkaar en de Rus komt achterstevoren te staan. Kvyat valt terug naar een twaalfde plek. Romain Grosjean probeert Sergio Perez in te halen, maar hij is iets te enthousiast. Perez tikt hem aan en Grosjean schiet langs de baan. Beide Force India-coureurs krijgen een tijdstraf van 10 seconden, te voldoen tijdens een pitstop.

In de laatste fase van de race zijn de nodige verschuivingen in de rangorde. Carlos Sainz laat Max Verstappen passeren, omdat de Nederlander duidelijk sneller is. Valtteri Bottas haalt in de laatste raceronde teamgenoot Felipe Massa nog in. Jenson Button valt uit met mogelijk hetzelfde probleem als Alonso en Pastor Maldonado geeft op in de pitbox.

Sebastian Vettel heeft last van een gevecht tussen Romain Grosjean en Sergio Perez. De twee zijn zo druk in gevecht, dat ze Vettel er in eerste instantie niet langs laten. De Duitser roept twee keer 'blauwe vlag'. Als Grosjean langs Perez is, kan Vettel eindelijk zijn weg vervolgen en rijdt onbedreigd naar zijn eerste zege voor Ferrari ťn de eerste zege voor Ferrari sinds tijden. De rode brigade lijkt teruggekeerd.

Uitslag: 1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:41.793 2. Lewis Hamilton (Mercedes) +8.569 3. Nico Rosberg (Mercedes) +12.310 4. Kimi Raikkonen (Ferrari) +53.822 5. Valtteri Bottas (Williams) +1:10.409 6. Felipe Massa (Williams) +1:13.586 7. Max Verstappen (Toro Rosso) +1:39.085 8. Carlos Sainz (Toro Rosso) +1 ronde 9. Daniil Kvyat (Red Bull) +1 ronde 10. Daniel Ricciardo (Red Bull) +1 ronde 11. Romain Grosjean (Lotus) +1 ronde 12. Felipe Nasr (Sauber) +1 ronde 13. Sergio Perez (Force India) +1 ronde 14. Nico Hulkenberg (Force India) +1 ronde 15. Roberto Merhi (Manor Marussia) +3 ronden Uitvallers: Pastor Maldonado (Lotus) Jenson Button (McLaren) Fernando Alonso (McLaren) Marcus Ericsson (Sauber)

Gepost op 29/03/2015 21:04 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013