[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Overwinning voor Hamilton op Bahrein, Ferrari komt dichterbij

Lewis Hamilton rijdt zijn vierde poleposition van dit seizoen, maar Ferrari klopt nadrukkelijk op de achterdeur. Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen laat het hele weekend al zien dat de Ferrari's zich wat betrouwbaarheid en snelheid betreft kunnen meten met Mercedes. Voor Jenson Button verloopt het weekend dramatisch. De Brit rijdt in totaal met moeite slechts zeventien ronden, zijn McLaren heeft kuren. Die kuren zijn dusdanig erg, dat hij niet kan starten in de race.

Tijdens de opwarmronde komt de Williams van Felipe Massa niet van zijn plek voordat alle auto's op de grid hem zijn gepasseerd en dat betekent starten vanuit de pitstraat. Carlos Sainz krijgt meteen een penalty aan de broek wegens het overschrijden van de brandstoflimiet.

Lewis Hamilton rijdt bij de start meteen weg bij de rest, zonder problemen en bedreiging van andere auto's begint hij aan zijn vierde race van het seizoen. Kimi Raikkonen verschalkt Nico Rosberg bij de start, waardoor de Duitser op een vierde plek belandt. Romain Grosjean heeft een superstart: hij rijdt van een tiende naar een zevende positie en daar blijft hij gedurende de hele race rijden. Onzichtbaar, maar stabiel. De brokken makende en onstuimige Fransman heeft zicht ontpopt tot een betrouwbare en stabiele racecoureur.

Pastor Maldonado is opnieuw n van de smaakmakers van de race en deze keer eens niet door rare acties als de ingang van de pitstraat missen of knullig van de baan spinnen. Nee, de Venezolaan is druk bezig met inhalen en snelle raceronden rijden. Wel heeft hij in het begin een akkefietje met Felipe Massa en Max Verstappen. De Nederlander krijgt via zijn boordradio de vraag of zijn neusvleugel beschadigd is. Verstappen antwoordt dat hij het niet zeker weet , maar dat hij Maldonado heeft geraakt. Kort daarna komt Max Verstappen ook binnen om iets aan de neusvleugel te laten aanpassen.

Pastor Maldonado is op de startgrid niet goed op zijn positie gaan staan en dit wordt onderzocht door de stewards van de race. Nico Rosberg haalt Kimi Raikkonen weer in. De twee zullen elkaar in de loop van de race nog vaker tegenkomen.

Lewis Hamilton maakt een zeldzaam foutje en gaat wijd. Dit moet hij niet vaker doen, want dan haalt Sebastian Vettel hem in. De Duitser zit de Brit op de hielen. In de achterhoede rijdt Felipe Massa langzaam maar zeker naar voren. Zijn auto is licht beschadigd, dus de wegligging is minder goed dan normaal en de Braziliaan neemt geen onnodige risico's. Hij rijdt rond op een veertiende positie nadat hij vanuit de pitstraat is gestart. Het volgende 'slachtoffer' is Fernando Alonso.

Nico Rosberg voert intussen de druk op bij Sebastian Vettel en hoopt hem in een foutje te dwingen en dat lukt, want de Duitser gaat wijd en Rosberg haalt zijn landgenoot in. Kimi Raikkonen loopt langzaam in op zijn teamgenoot en Pastor Maldonado zit de aan hem toegediende penalty uit.

Max Verstappen krijgt de auto niet lekker aan de praat, hij rijdt achteraan in het veld na zijn ongeplande pitstop om de neus aan te passen en loopt slechts langzaam in op de Manor Marussia's van Roberto Merhi en Will Stevens. Ook Carlos Sainz kent geen superrace, hij is teruggezakt naar plaats elf. Het wordt nog erger voor de mannen van Toro Rosso, want ze vallen allebei uit. Het is nog niet bekend wat daar de oorzaak van is. In de pitbox schudden vaders Sainz en Verstappen meewarig het hoofd en gaan direct informeren wat er aan de hand is.

De hele race staat in het teken van de strijd tussen Mercedes en Ferrari, al heeft Lewis Hamilton hier weinig last van. Teamgenoot Nico Rosberg is volop in gevecht met Raikkonen en Vettel. Nico Rosberg komt binnen voor een pitstop en komt achter Sebastian Vettel weer de baan op. Hij krijgt meteen de opdracht mee om flink te pushen met zijn nieuwe banden. Ook Lewis Hamilton komt binnen, maar zijn pitstop verloopt niet vlekkeloos, de wheelgun staat in een verkeerde stand. Hierdoor komt hij de baan op vlak vr de neuzen van Rosberg en Vettel die met elkaar in gevecht zijn. Rosberg zet zijn Mercedes naast de Ferrari van Vettel en gaat er aan de binnenkant langs. Nu kan hij op jacht naar zijn teamgenoot. Kimi Raikkonen leidt door deze pitstops inmiddels de race en Rosberg zet de snelste raceronde neer.

Het team van Red Bull is nagenoeg onzichtbaar. Alleen Daniil Kvyat is af en toe in beeld als hij inhaalt. De Rus had een slechte kwalificatie en start achteraan het veld. Hij eindigt uiteindelijk als negende. Daniel Ricciardo rijdt de hele race op een zesde plek en finisht ook op die positie.

Beide Felipes zijn verwikkeld in een Braziliaans onderonsje. Nasr zet druk op Massa die kampt met een slecht op de baan liggende Williams, terwijl Pastor Maldonado op zijn beurt weer de druk opvoert bij Felipe Nasr. Alle drie de auto's komen binnen voor een pitstop nadat Nasr langs Massa is gegaan. Bij het uitgaan van de pitstraat blijkt Maldonado de beste zaken gedaan te hebben: hij rijdt voor beide Felipes.

Raikkonen heeft inmiddels ook een pitstop gemaakt en daarmee de leiding van de race weer in handen gegeven van Lewis Hamilton. En de Fin is sneller dan Sebastian Vettel, want hij begint in te lopen op zijn teamgenoot. Vanaf een derde plek komt Vettel binnen voor zijn tweede stop, hij komt achter Valtteri Bottas weer terug op de baan, op een vijfde positie.

Ook Nico Rosberg maakt een pitstop en komt weer achter de deur terecht van Sebastian Vettel. Meteen begint hij de druk op te voeren bij Vettel en hoopt hem opnieuw in een foutje te dwingen en dat gebeurt... Vettel gaat heel erg wijd en schiet over de curbstones. Wel houdt hij zijn Ferrari op de baan. Eenmaal terug op de baan meldt hij via zijn boordradio dat hij schade heeft aan de neusvleugel en dat hij binnen wil komen voor een nieuwe neus. Dit kost hem uiteindelijk een podiumplaats. De rest van de race zit Vettel vast achter Valtteri Bottas die op de rechte stukken veel sneller is dan de Ferrari van Vettel. De Duitser komt simpelweg niet langs de Fin.

Kimi Raikkonen zet Fernando Alonso op een ronde, maar de Spanjaard blijft in de slipstream rijden van zijn voormalige teamgenoot en haalt hem op een gegeven moment gewoon weer in! Raikkonen blijft lang op de baan rijden voor hij zijn tweede pitstop maakt. Hij heeft de leiding in de race weer, maar Hamilton zit hem op de hielen, hij is sneller en haalt intussen ook nog even Nico Rosberg in. Raikkonen gaat naar binnen voor zijn stop.

Pastor Maldonado komt te hard de pitstraat in gereden en zorgt zo dat zijn motor hapert. Eenmaal bij zijn team komt er rook uit de remmen, die zijn gloeiend heet. De motor slaat af en het lijkt of hij de volgende uitvaller is, maar zijn team krijgt de auto weer aan de praat en de Venezolaan kan zijn weg vervolgen. Niet dat hij nu nog een top tien-klassering kan rijden, maar hij rijdt de race wel uit.

De top vier stuit op een rijtje achterblijvers en Raikkonen krijgt dat netjes door via de boordradio. Intussen hoort Nico Rosberg via zijn boordradio dat Kimi Raikkonen een serieuze bedreiging vormt en sneller dichterbij komt. Het verschil is nu nog 8,5 seconden. Vettel zit klem achter Bottas.

Sergio Perez haalt Felipe Massa en die doet niet heel veel moeite hem achter zich te houden. De Braziliaan doet aan schadebeperking met zijn beschadigde Williams en rijdt op het uitrijden van de race. De voorsprong van Rosberg op Raikkonen is geslonken naar 1,7 seconden met nog vijf ronden te gaan. Maar eerst stuiten ze nog op een rijtje achterblijvers, die overigens allemaal netjes aan de kant gaan. Nico Rosberg laat zich door Kimi Raikkonen in een foutje dwingen en gaat wijd. De Fin is er langs er rijdt onbedreigd naar de finish.

In de laatste raceronde wordt het nog even heel spannend voor Lewis Hamilton. Hij heeft problemen met zijn remmen. Het team stelt hem gerust dat zijn voorsprong op Raikkonen groot genoeg is en dat blijkt te kloppen. Hij finisht als eerste. Kimi Raikkonen is tweede en Nico Rosberg derde. Rosberg krijgt via zijn boordradio excuses aangeboden voor de remproblemen waar hij ook mee kampt, net als zijn teamgenoot. De meest spectaculaire finish is die van Daniel Ricciardo. Vlak voor het einde ploft de motor van de Red Bull, maar de Australir krijgt zijn auto over de finish. Hij wordt zesde. Ricciardo zet de auto meteen aan de kant.

Uitslag:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Kimi Raikkonen (Ferrari)
3. Nico Rosberg (Mercedes)
4. Valtteri Bottas (Williams)
5. Sebastian Vettel (Ferrari)
6. Daniel Ricciardo (Red Bull)
7. Romain Grosjean (Lotus)
8. Sergio Perez (Force India)
9. Daniil Kvyat (Red Bull)
10. Felipe Massa (Williams)
11. Fernando Alonso (McLaren)
12. Felipe Nasr (Sauber)
13. Marcus Ericsson (Sauber)
14. Pastor Maldonado (Lotus)
15. Will Stevens (Manor Marussia)
16. Roberto Merhi (Manor Marussia)

Uitvallers:
Max Verstappen (Toro Rosso) motor
Carlos Sainz (Toro Rosso) wielophanging
Jenson Button (McLaren) niet gestart

Gepost op 19/04/2015 21:49 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013