[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Rosberg troeft Hamilton af in Oostenrijk

De coureurs van de teams van Red Bull en McLaren beginnen de race met een straf. Alle vier de coureurs hebben straf te pakken wegens motorwissel en onderdeelwissel. Lewis Hamilton vertrekt van poleposition, ondanks een spin tijdens de laatste kwalificatieronde en ook Nico Rosberg houdt net de tweede plek in handen nadat hij van de baan spinde in de laatste ronde. Volgens de Duitser was hij op weg naar een poleposition.

Nico Rosberg heeft een superstart en troeft teamgenoot Lewis Hamilton af door de eerste plek over te nemen. Hamilton doet nog wel een poging zijn eerste plaats te herwinnen, maar dat is tevergeefs. Pastor Maldonado komt slecht weg en Max Verstappen gaat Valtteri Bottas voorbij, die ook al geen beste start heeft. Marcus Ericsson heeft een valse start, realiseert zich dat en stopt, maar komt daarna niet goed weg.

Achteraan het veld verliest Kimi Raikkonen de controle over zijn Ferrari, met veel wielspin schiet hij naar links waar hij de McLaren van Fernando Alonso meeneemt. De McLaren belandt bovenop de Ferrari, maar beide coureurs stappen ongedeerd uit. Het is wel aanleiding om de safetycar de baan op te sturen. Als het veld de eerste keer langs de crashsite rijdt, vraagt Jenson Button ‘hoe het met Fernando is’. Het team antwoordt dat het allemaal in orde is.

In ronde 6 gaat de safetycar weer naar binnen. Nico Rosberg neemt ogenblikkelijk weer het voortouw een geeft Hamilton geen kans hem voorbij te gaan. Romain Grosjean komt Carlos Sainz tegen en deelt een tikje uit. Dit blijft voor Sainz zonder gevolgen, maar Grosjean kost het tijd. Intussen verschijnt een melding dat Marcus Ercisson ‘in onderzoek is’ wegens een valse start. Het incident tussen Kimi Raikkonen en Fernando Alonso wordt na de race onderzocht.

Jenson Button krijgt via de boordradio te horen dat hij binnen moet komen. Het team heeft weer een probleem ontdekt en wil de auto terugtrekken. McLaren kan dus alweer inpakken. Als Button in de pitbox staat, straalt zijn hele houding ‘Wat is er nu weer mis?’ uit. Het is wel duidelijk dat McLaren een lange weg te gaan heeft voordat er echt verbetering zichtbaar is. In dezelfde ronde zet ook Will Stevens zijn Manor Marussia aan de kant.

Marcus Ericsson wordt bestraft met een drivethrough penalty. Later valt zijn auto ineens stil, omdat deze in de vrij schiet. Ericsson weet het systeem te resetten en kan zijn weg vervolgen. Felipe Nasr laat weer zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Als Ericsson zijn straf heeft geïncasseerd komt hij achteraan het veld terecht en daar blijft hij, hij gaat alleen nog Roberto Merhi in de Manor Marussia voorbij.

Max Verstappen wordt weer door Valtteri Bottas ingehaald en heeft een goede race. Een tijdlang rijdt hij onzichtbaar rond op positie zeven en het is duidelijk te zien dat de mechanische grip van de Toro Rosso enorm verbeterd is. Teamgenootje Carlos Sainz kan in eerste instantie prima meekomen en rijdt een tijdje rond op een negende plek, maar bij zijn eerste pitstop gaat het mis. De auto wordt ‘vrij’ gegeven en staat al op de grond, als de pitcrew merkt dat het rechter voorwiel nog niet vast zit. Dit kost Sainz een goede positie in de race. Sainz krijgt ook nog een penalty aan de broek omdat hij te hard in de pitlane heeft gereden. In een latere fase van de race meldt Sainz dat hij ‘no power’ heeft en uiteindelijk moet hij opgeven met problemen aan het hybride systeem.

Max Verstappen krijgt in de laatste fase Pastor Maldonado aan de staart. Maldonado verliest tot twee keer toe bijna de controle over zijn Lotus, maar kan Verstappen toch passeren. De jonge Nederlander meldt dat zijn banden ‘op’ zijn. Wat niet zo raar is, gezien zijn gevecht met Maldonado.

Romain Grosjean valt tegelijkertijd met Carlos Sainz uit. De Lotus van de Fransman heeft een versnellingsbakprobleem.

Sebastian Vettel rijdt lange tijd rond op een derde plek. Bij hem gaat het ook mis tijdens de pitstop. Een wheelgun weigert dienst waardoor het langer duurt voor hij de baan weer op kan. Dit akkefietje kost hem de derde plaats in de race. Wel komt hij nog heel dichtbij Felipe Massa en wordt het echt nog spannend of hij de Braziliaan van zijn podium af kan houden. Uiteindelijk lukt dit niet. Vettel houdt de eer van de Ferrari nog een beetje hoog. Valtteri Bottas finisht op een vijfde plek. Deze keer was Massa de sterkere in de race.

Nico Hulkenberg lijkt door zijn overwinning van de 24 uur van Le Mans een extra boost in zijn zelfvertrouwen te hebben gekregen. Hij rijdt bijna de hele race rond op een vijfde plek. Max Verstappen komt heel dichtbij, maar kan er niet langs. De Mercedesmotor in de Force India is gewoon te krachtig. Sergio Perez doet het wat minder. Hij heeft last van vibraties in de auto en rijdt een vrij kleurloze race. Toch weet hij nog in de top tien te eindigen.

Lewis Hamilton krijgt een straf van vijf seconden bij zijn eindtijd op, omdat hij bij het uitrijden van pitstraat over de witte lijn rijdt en dat mag niet. Ondanks deze straf eindigt Hamilton gewoon op de tweede plek. Nico Rosberg heeft tijdens de laatste raceronden ook erg veel last van vibraties in de auto en hij vraagt of het team wil controleren of alles goed werkt. Via zijn boordradio krijgt hij te horen dat er niks raars is geconstateerd en dat hij probleemloos de race uit kan rijden.

Bij het team van Red Bull gaat het vooral om het beperkt houden van de schade. Daniil Kvyat moet tijdens de safetycar situatie de neus van zijn auto laten vervangen en kan daarna beginnen aan een opmars. Uiteindelijk worstelt hij te veel met zijn banden en verliest hierdoor veel plekken. Daniel Ricciardo doet het beter en eindigt in de top tien.

(Voorlopige) uitslag: 1. Nico Rosberg (Mercedes) 2. Lewis Hamilton (Mercedes) 3. Felipe Massa (Williams) 4. Sebastian Vettel (Ferrari) 5. Valtteri Bottas (Williams) 6. Nico Hulkenberg (Force India) 7. Pastor Maldonado (Lotus) 8. Max Verstappen (Toro Rosso) 9. Sergio Perez (Force India) 10. Daniel Ricciardo (Red Bull) 11. Felipe Nasr (Sauber) 12. Daniil Kvyat (Red Bull) 13. Marcus Ericsson (Sauber) 14. Roberto Merhi (Manor Marussia) Uitvallers: Romain Grosjean (Lotus) Carlos Sainz (Toro Rosso) Jenson Button (McLaren) Fernando Alonso (McLaren) Kimi Raikkonen (Ferrari)

Gepost op 21/06/2015 16:58 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013