[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Hamilton wint op Spa-Francorchamps, Verstappen 8e na sterke race

Vanmiddag heeft Lewis Hamilton de Grand Prix van BelgiŽ op het circuit van Spa-Francorchamps op zijn naam weten te schrijven. Teamgenoot Nico Rosberg vormde geen bedreiging voor de Brit en eindigde op een tweede plaats ondanks een zeer slechte start. Romain Grosjean maakte het podium compleet na een ijzersterke race. De Fransman zat aan het einde lange tijd vast op een vierde plaats, na een klapband van Vettel eindigde hij toch op het podium. Max Verstappen eindigde op een keurige achtste plaats nadat de Nederlander een zeer sterke race had gereden.

Nog voordat de race was begonnen waren er problemen voor Nico Hulkenberg en zijn Force India bolide. De Duitser moest in de opwarmronde binnen komen, maar uiteindelijk moest hij van zijn team toch gewoon van start gaan. Helaas waren er toch problemen en kon Hulkenberg niet van start gaan, hierop volgende een extra opwarmronde. In de tweede opwarmronde was het Carlos Sainz die naar binnen kwam omdat hij vermogen problemen had.

Lewis Hamilton en Sergio Perez kende een erg goede start, waarbij Perez na de eerste bocht meteen Hamilton aanviel, maar de Brit de aanval kon afslaan. Nico Rosberg had net als Valtteri Bottas een slechte start, maar Rosberg maakte in de eerste ronde meteen al veel goed. In ronde twee van de wedstrijd viel de Lotus van Maldonado stil, oorzaak was een defecte motor. Maldonado heeft zijn bolide nog wel rustig naar de pitbox weten te brengen, maar viel desondanks uit.

Max Verstappen ging in het begin van de race als een warm mes door de boter en na drie ronde was hij in gevecht met Marucs Ericsson voor positie 10. Verstappen ging er voorbij in ronde 4 en ging vervolgens op jacht naar Daniil Kvyat. In de tussentijd was het Lewis Hamilton aan de kop van het veld die ronde na ronde de snelste tijd verscherpte.

In ronde nummer acht was het Daniel Ricciardo die als eerste een reguliere pitstop maakte voor vers rubber. De AustraliŽr wisselde de compound banden van zacht naar hard. Perez kwam een ronde later binnen vanaf een tweede positie, die gaf Nico Rosberg de ruimte om vanaf een tweede positie jacht te maken op zijn teamgenoot. Een ronde later waren het Grosjean, Kvyat, Massa en Verstappen die naar binnen kwam voor vers rubber. Na de pitstop maakte Verstappen een prachtige inhaal actie op Felipe Nars buitenom in de Blanchimont. Hierdoor kwam de Nederlander terug op positie nummer 11.

In ronde 14 kwam Lewis Hamilton binnen, het team van Mercedes verzorgde een foutloze pitstop, maar kon niet voorkomen dat Sebastian Vettel de leiding in de race overnam. Een ronde later kwam Vettel binnen waarna Hamilton de leiding in de race weer terug overnam. Vettel kwam terug op een zesde positie voor Bottas. Bottas reed op dat moment rond op drie zachte banden en 1 harde band, deze fout van het team had tot gevolg dat Bottas een drive through penalty kreeg.

In ronde 20 was het Romain Grosjean die voorbij ging aan Sergio Perez, waardoor de Mexicaan zijn podium plaats (derde positie) verloor aan de Fransman. Een ronde later viel de auto van Daniel Ricciardo compleet uit, bij opkomst van start/finish.

In ronde 28 was het opnieuw Daniil Kvyat die binnen kwam voor vers rubber, hierdoor schoof onder andere Sergio Perez weer een plaats op. Kvyat viel terug naar positie tien, maar pakte positie negen na een ronde al weer af van Bottas. Verstappen kwam hierdoor op plaats acht terecht. In ronde 30 was het de leider in de race, Lewis Hamilton die binnen kwam voor nieuw rubber, Rosberg nam hierdoor de leiding over. Zoals bijna gebruikelijk bij Mercedes, kwam een ronde later Nico Rosberg binnen voor een pitstop, waardoor Hamilton de leiding in de wedstrijd weer terug kreeg.

In ronde 33 was Max Verstappen opnieuw binnen, de Nederlander kwam op een nieuw setje soft banden op een tiende positie terug op de baan. Voor Ericsson en achter Bottas, waarbij Verstappen tot het einde van de race kon racen met nog tien ronden op de klok.

Kvyat pakte in ronde 37 positie zeven af van Raikkonen. Kvyat ging vervolgens op jacht naar positie zes van Felipe Massa en ook Sergio Perez was nog binnen bereik. Ook Max Verstappen maakte nog kan op een betere positie dan nummer tien, hij reed een stuk sneller dan zijn voorganger Bottas. In ronde 39 was het Max Verstappen die de negende positie overgenomen heeft van Bottas. Kvyat pakte een ronde later de zesde positie af van Felipe Massa op exact dezelfde plaats op het circuit.
In de tussentijd was het Sebastian Vettel die ronde na ronde onder volle druk stond van Romain Grosjean. Echter in de een-na-laatste ronde klapte de rechter achterband van Sebastian Vettel uit elkaar. De Duitser eindigde door zijn klapband buiten de punten op positie 12.

Uiteindelijk was het Daniil Kvyat ook nog gelukt om Sergio Perez zijn vijfde positie af te nemen. En door de klapband van Vettel schoof de jonge Rus zelf door naar positie vier.
Lewis Hamilton zegevierde zijn tweede overwinning op het circuit van Spa-Francorchamps. Teamgenoot Rosberg eindigde op de tweede positie en Romain Grosjean sloot na een sterke race het podium af op een derde positie. Max Verstappen pakte in de laatste ronde van de race nog bijna de zevende positie af van Raikkonen, maar dit mislukte doordat hij doorschoof na het uitremmen van de Fin. De Nederlander kan met een goed gevoel terug kijken op een geslaagde race waarbij hij een keurige achtste plaats binnen heeft gehaald.

Gepost op 23/08/2015 15:41 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013