[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]Welkom op de pda/ wap site van Autosportweb.nl!


Oppermachtige Vettel wint GP Singapore, Mercedes geen schim van zichzelf

Sebastian Vettel leidt van start tot finish de race op het circuit in Singapore. De top drie van de kwalificatie is ook de uitslag van de race. Daniel Ricciardo en Kimi Raikkonen worden twee en drie. Toro Rosso heeft de zaakjes goed voor elkaar en finishen in de top tien.

Bij de start komt Max Verstappen niet van zijn plek, zijn Toro Rosso blijft in de eerste versnelling staan. Gelukkig komt de rest van het veld zonder schade langs hem heen. Verstappen begint de race met een ronde achterstand. Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Kimi Raikkonen komen goed weg. Dit geldt niet voor Romain Grosjean. Bij de start verliest de Fransman drie plekken.

Vettel trekt meteen een gat van vier seconden naar Daniel Ricciardo. Ricciardo begint gestaag aan een opmars richting de Duitser in zijn Ferrari. In ronde vijf meldt Button al dat de remmen van zijn McLaren heet worden. Dat is geen goed teken.

Intussen is Max Verstappen al langs beide Manor-coureurs gereden, maar hij heeft nog steeds een ronde achterstand. Daniel Ricciardo loopt wat in op Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen op zijn beurt weer wat op Daniel Ricciardo.

Carlos Sainz voert de druk op bij landgenoot Fernando Alonso. Ze komen ook tegelijk binnen voor een pitstop. Sainz is het eerst bij zijn team en zijn pitstop verloop beter dan die van Alonso, alleen moet hij wachten op ander verkeer voordat hij zijn weg kan vervolgen. Dit levert hem dus eigenlijk niets op.

Felipe Massa maakt een pitstop en bij het uitrijden van de pitstraat stuit hij op de Force India van Nico Hulkenberg. Hulkenberg zit al voor Massa, maar laat hem wel erg weinig ruimte. Het eindigt voor de Duitser in een uitvalbeurt. Voor het opruimen van de rommel wordt eerst de virtuele safetycar ingeschakeld, maar later toch de echte. Het hele veld sluit aan achter de safetycar. Meteen gaan veel coureurs naar binnen voor hun pitstop.

Daniil Kvyat heeft niet veel profijt van de safety car-situatie, hij valt terug tot een zesde plek en beide Mercedescoureurs schuiven een plekje naar voren. Verstappen profiteert wel van de safety car: hij mag zich van rondje achterstand ontdoen.

Toch zit de snelheid er niet in bij de Mercedessen. Zowel Hamilton als Rosberg vormt geen moment een bedreiging voor de top drie. Het incident tussen Massa en Hulkenberg is op dat moment in onderzoek bij de racestewards. Hulkenberg krijgt een gridpenalty van drie plekken voor de komende race in Japan.

Felipe Massa heeft toch last van de gevolgen van de aanrijding met Hulkenberg, hij is teruggezakt naar een dertiende plek. Hij vraagt zijn team de auto te checken op schade, maar het team kan niet echt wat vinden. Daniil Kvyat worstelt met de achterremmen van zijn Red Bull, hij moet ze iets bijstellen.

Zo langzamerhand krijgen meer auto’s last van problemen. Jenson Button krijgt door dat hij uit de warmte van de andere auto’s moet blijven. “Nog iets anders van uw wens?” vraagt de Brit. Maar hij doet wat hem gevraagd wordt.

Verstappen heeft opnieuwe beide Manors ingehaald en is nu op jacht naar zijn teamgenoot. Carlos Sainz heeft een gekke situatie met zijn auto: die slaat ineens in de neutrale stand. Gelukkig krijgt de Spanjaard de auto weer aan de praat en kan hij zijn weg vervolgen.

Lewis Hamilton meldt via de boordradio ineens dat hij power verliest. Er lijkt een probleem te zijn met het gaspedaal, die communiceert niet langer met de motor. Hamilton verliest snel posities. Het team geeft hem allerlei tips, maar Hamilton antwoordt overal op dat het niet werkt. Nico Rosberg, Daniil Kvyat en Valtteri Bottas gaan hem allemaal voorbij en zo gaat het van kwaad tot erger.

Ook Massa verliest rap een aantal plaatsen en zijn auto schiet ook in de neutrale stand. De Braziliaan rijdt door de pitstraat en hoopt dat zijn team via telemetrie-aanpassingen zijn auto kan resetten, maar het blijkt tevergeefs. Hij valt uit. Vlak nadat Hamilton uitvalt krijgt Alonso ook de mededeling dat hij binnen moet komen, omdat ze auto terug gaan trekken. Dat wil je als coureur niet horen.

Verstappen is inmiddels opgeklommen naar een elfde positie. Carlos Sainz is in gevecht met Marcus Ericsson in de Sauber. Het is duidelijk te zien dat de mechanische grip van de Toro Rosso veel beter is dan die van de Sauber en Sainz gaat uiteindelijk de Zweed ook voorbij.

Opschudding op het circuit: er loopt ineens een man op de baan! Hij loopt langs de rand, maar de safety car wordt alweer de baan opgestuurd. “Er loopt een vent op de baan!” meldt een geschrokken Vettel via zijn radio. De man verdwijnt even later zelf door een opening in het hek. Meteen gaat de volledige top zeven naar binnen voor een pitstop. Vettel rijdt achter de safety car en vraagt of die wat harder kan rijden.

Alexander Rossi mag zich van zijn ronde achterstand ontdoen, maar door zijn onervarenheid reageert hij wat onzeker. Als de Amerikaan op de derde plek rijdt en geen aanstalten maakt verder naar voren te gaan, gaat de safety car weer naar binnen en gaat het veld weer verder.

Button heeft een touché met Maldonado, maar dit is deze keer niet de schuld van de Venezolaan. En dat weet Button ook. “Dat had ik moeten weten!” steekt hij de hand in eigen boezem. Het is uiteindelijk de weg naar alweer een uitvalbeurt. “We moeten de auto terugtrekken,” krijgt de Brit te horen. McLaren is klaar en het zag er nog zo goed uit. Beide auto’s reden rond in de top tien.

Verstappen en Sainz vechten met Maldonado om een positie. De Venezolaan heeft een beschadigde diffuser, maar weet de Nederlander en de Spanjaard nog een tijd achter zich te houden. Uiteindelijk gaan zowel Verstappen als Sainz hem voorbij. Verstappen rijdt meteen weg bij Sainz. Felipe Nasr haalt Maldonado ook nog in.

Hoewel Verstappen en Sainz inlopen op Sergio Perez, komen ze de Mexicaan in zijn Force India niet voorbij. Achter hen verremt Romain Grosjean zich en ook hij valt uit.

In de laatste twee ronden van de race krijgt Verstappen via zijn boordradio te horen dat hij van plek moet wisselen met Sainz. De reactie van de Nederlander: “No!” Bij het tweede verzoek reageert Verstappen al niet meer. Hij finisht voor zijn teamgenoot. Na afloop van de race geeft Franz Tost toe dat Max gelijk had door de teamorder te negeren.

1. Sebastian Vettel (Ferrari) 2. Daniel Ricciardo (Red Bull) 3. Kimi Raikkonen (Ferrari) 4. Nico Rosberg (Mercedes) 5. Valtteri Bottas (Williams) 6. Daniil Kvyat (Red Bull) 7. Sergio Perez (Force India) 8. Max Verstappen (Toro Rosso) 9. Carlos Sainz (Toro Rosso) 10. Felipe Nasr (Sauber) 11. Marcus Ericsson (Sauber) 12. Romain Grosjean (Lotus) uitgevallen, toch geklasseerd 13. Pastor Maldonado (Lotus) 14. Alexander Rossi (Manor) 15. Will Stevens (Manor) Uitvallers: Romain Grosjean (Lotus) Jenson Button (McLaren) Fernando Alonso (McLaren) Lewis Hamilton (Mercedes) Felipe Massa (Williams) Nico Hulkenberg (Force India)

Gepost op 20/09/2015 17:41 door: Redactie


Meer nieuws...
- Rosberg pakt eenvoudig zege, Verstappen teleurstellend P11
- Hamilton onverslaanbaar in Duitsland, vierde podium voor Verstappen
- Nico Rosberg pole position GP Duitsland, Verstappen P4
- Lewis Hamilton slaat dubbelslag in Hongarije tijdens tamme race
- Nico Rosberg pakt gewoon pole, ondanks bizarre kwalificatie
- Trofeo Lorenzo Bandini voor Max Verstappen
- UPDATE - Nico Rosberg krijgt 10 seconden strafpenalty voor radioverkeer
- Lewis Hamilton oppermachtig op Silverstone en opnieuw een podium voor Max Verstappen
- Lewis Hamilton op pole in Engeland, Max Verstappen derde
- Lewis Hamilton wint spannende GP van Oostenrijk, Max Verstappen wordt tweede

[Home] [Contact] [Nieuws] [Links]

Copyright Autosportweb.nl 2013